Blåbärspaj
Blåbärssmulpaj på 30 minuterDen här glutenfria blåbärspajen gör du snabbt och enkelt på mindre än en halvtimme. Med växtbaserat smör och sockerfri sötning passar pajen de flesta.
Servings 12
Ingredients
- 350 g Annas basmix
- 4 msk socker*
- 200 g smör*
Fyllning:
- ca. 2 liter blåbär
- 1 dl socker*
- ca. 3 msk potatismjöl
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Blanda basmix, socker och smör till en smuldeg i en matberedare.
- Blanda bär med socker och potatismjöl. Fördela bären i en ugnsfast form, eller flera små portionsformar.
- Fördela smuldegen över bären.
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Gör du portionspajer som på bilden blir tiden ca 10 minuter.