Yoghurtplättar
Fluffiga glutenfria plättarTjocka och mumsiga plättar är alltid uppskattat! De här godingarna gör du snabbt och enkelt på bara 4 ingredienser. De är dessutom både glutenfria, äggfria och utan tillsatt socker. Välj även växtbaserad yoghurt för mjölkfria och veganska plättar.
Servings 1 sats
Ingredients
- 350 g Annas mellismix
- 0,75 dl olja
- 3 dl yoghurt*
- 1,5 dl socker*
- smör* (till stekning)
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Rör samman ingredienserna till en slät och riktigt tjock smet.
- Klicka upp och platta ut smeten till små plättar i en stekpanna på medelvärme. Använder du en teflonpanna behövs inget matfett men i gjutjärn kan det behövas.
- Grädda i några minuter tills plättarna har fått fin färg på undersidan. Vänd dem sedan om och stek några minuter till.
- Vänd eventuellt de färdiga plättarna i socker eller kanel.