Fluffiga frallor
Glutenfria fluffiga frallorDe här enkla frallorna blir riktigt fluffiga och härliga! Tack vare Annas brödmix är de både naturligt glutenfria, mjölkfria och äggfria. Använder du en helt sockerfri sirap kommer inte jästen utvecklas lika mycket som med klassisk sirap, agavesirap med flera.
Servings 8 frallor
Ingredients
- 350 g Annas brödmix
- 9 g blå torrjäst (1 msk)
- 30 g psylliumhusk (3 msk)
- 40 g sirap* (2 msk)
- 5 dl varmt vatten (ca 37 grader)
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig.
- Kombinera de båda blandningarna och arbeta degen i 10 minuter.
- Fukta händerna och forma 8 frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt frallorna jäsa under plastfolie och bakduk i ca 1 timme.
- Värm ugnen till 250 grader över- och undervärme eller 230 grader varmluft.
- Baka frallorna tills de har en innertemperatur på 96 grader, ca 20 minuter med över- och undervärme och ca 15 minuter med varmluft.
- Ta ut frallorna och låt dem svalna på galler.