Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Jordgubbstårta

Glutenfri jordgubbstårta
En enkel jordgubbstårta som både är naturligt glutenfri, äggfri, nötfri, mjölkfri och utan vetestärkelse tack vare Annas mjukismix. Välj valfria fyllningar efter tycke och smak.
Cuisine Annas Mjukismix
Cook Time 1 hour
Servings 8 port
Author Anna Winér

Ingredients

  • 180 g Annas mjukismix
  • 60 g potatismjöl
  • 180 g socker*
  • 4 g bikarbonat
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 45 g neutral olja
  • 175 g kokande vatten

Förslag på fyllning:

  • Jordgubbssylt*
  • Vaniljkräm*
  • Grädde*
  • Jordgubbar

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

  • Värm ugnen till 175 grader och klä en form som är ca 20 cm i diameter.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan.
  • Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Grädda inte längre än så för då kan kakan bli seg.
  • Vänd upp tårtbottnen på ett galler med bakplåtspapper mellan. Låt den svalna något och täck den sedan med formen. Dela den på tjockleken när den är helt sval.

Montering:

  • Lägg en botten på ett tårtfat och bred på ett lager sylt. Lägg sedan på nästa botten och bred på vaniljkräm. Lägg på sista tårtbotten.
  • Täck sedan tårtan med grädde och dekorera med jordgubbar.

Notes

Upplever du att tårtbotten är seg efter gräddning så förvara den i en burk med lock i rumstemperatur till dagen efter. Då hinner den mjukna och segheten försvinner. Eller frys in den tills du ska använda den. 
Print Recipe

Tårtbotten med ägg

Vill du använda ägg (eller äggersättning) i din tårtbotten för att få den ännu luftigare kommer här ett smart recept!
Cuisine Annas Mjukismix
Cook Time 40 minutes
Servings 8

Ingredients

  • 9 msk äggvita*
  • 1,75 dl socker*
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 45 g Annas mjukismix

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov

Instructions

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Vispa rumstempererad äggvita med socker på högsta hastighet i ungefär 5-8 minuter.
  • Blanda mjölsorterna i en bunke och sikta sedan ner blandningen i den fluffiga äggsmeten.
  • Vänd om smeten med stora tag med en slickepott så att du bevarar luften i smeten.
  • Häll smeten i en klädd form som är ca 20 cm i diameter.
  • Grädda tårtbotten i ca 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.
  • Låt tårtbotten svalna några minuter innan du stjälper upp den på ett galler.
Print Recipe