Strejkkaka
Glutenfri chokladkaka med kokosDen här mjuka chokladkakan med kokosglasyr är naturligt glutenfri, äggfri och mjölkfri (välj växtbaserat smör i glasyren). Du gör den även enkelt sockerfri med sötning som ersätter strösocker och florsocker 1:1.
Servings 8
Ingredients
- 150 g Annas mjukismix
- 60 g potatismjöl
- 3 msk kakao
- 180 g socker*
- 4 g bikarbonat
- 1 msk äppelcidervinäger
- 45 g neutral olja
- 175 g kokande vatten
Glasyr:
- 3 dl florsocker*
- 1 msk kakao
- 4 msk smör*
- 1,75 dl starkt kaffe
- 2 dl riven kokos
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Värm ugnen till 175 grader och klä en form som är ca 20 cm i diameter.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan.
- Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka, kakan får gärna vara lite lite kladdig. Grädda inte längre än så för då kan kakan bli seg.
- Låt kakan svalna något och vänd sedan upp den på ett galler med bakplåtspapper mellan.
Glasyr:
- Koka hastigt upp alla ingredienserna i en kastrull.
- Bred den varma glasyren över den ljumna kakan och låt sedan svalna helt.