Chokladbollstårta
Glutenfri chokladbollstårtaChokladbottnar varvade med krämig kokosgrädde smaksatt med kakao för tankarna direkt till en härlig chokladboll! Receptet är naturligt glutenfritt, mjölkfritt och äggfritt.
Servings 8 bitar
Ingredients
Botten:
- 180 g Annas mjukismix
- 60 g potatismjöl
- 2 msk kakao
- 180 g socker*
- 4 g bikarbonat
- 1 msk äppelcidervinäger
- 45 g neutral olja
- 175 g kokande vatten
Fyllning:
- 7 dl kokosgrädde
- 0,75 dl kakao
- socker* (efter smak)
Montering:
- riven kokos
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Botten:
- Värm ugnen till 175 grader och klä en form som är ca 20 cm i diameter.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan.
- Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Grädda inte längre än så för då kan kakan bli seg.
- Vänd upp tårtbottnen på ett galler med bakplåtspapper mellan. Låt den svalna något och täck den sedan med formen. Dela den på tjockleken när den är helt sval.
Fyllning:
- Mixa kokosgrädden slät och blanda med kakao och valfri sötning efter smak.
- Kyl grädden väl innan du varvar tårtbottnarna.
Montering:
- Varva bottnarna med fyllningen och strö kokos på toppen.
Notes
Upplever du att tårtbotten är seg efter gräddning så förvara den i en burk med lock i rumstemperatur till dagen efter. Då hinner den mjukna och segheten försvinner. Eller frys in den tills du ska använda den.