Chokladkaka

Glutenfri mjuk chokladkaka
En mjuk och saftig chokladkaka passar perfekt till både vardag och fest. Chokladkakan är enkel att baka och kan frysas in. Välj mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning så passar den dessutom de allra flesta.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 8 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix
  • 0,25 dl kakao

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.
Skriv ut receptet