Karusellkladdkaka

Glutenfri kladdkaka med fyllning
En läcker kladdkaka med smörkräm är alltid en god idé! Receptet ger två tårtor likt den på bilden. Du kan även göra en större. Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även margarin och sockerfria sötning så funkar den för de allra flesta.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme
Portioner 16 port
Författare Anna Winér

Ingredienser

Kladdkaka:

  • 175 g smör*
  • 1,25 dl vatten
  • 3,5 dl socker*
  • 1,5 dl kakao
  • 175 g Annas basmix

Fyllning:

  • 150 g smör*
  • 2 dl florsocker*
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk hett vatten

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
  • Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
  • Mixa kladdkakan till en slät deg som du sedan kavlar ut mellan två bakplåtspapper. Har kladdkakan blivit gräddad för länge så att den är lite torr så mixa den med 1-2 msk vatten. Dela i remsor.

Fyllning:

  • Vispa smör, florsocker och vanilj luftigt i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa ihop till en slät kräm.
  • Bred fyllningen på remsorna av kladdkaka och rulla ihop remsorna efter varandra. Gör en stor eller två mindre rullar. Dekorera med grädde, bär eller valfri topping.
Skriv ut receptet