
After eight-tårta
Ingredients
Botten:
- 180 g Annas mjukismix
- 60 g potatismjöl
- 2 msk kakao
- 180 g socker*
- 4 g bikarbonat
- 1 msk äppelcidervinäger
- 45 g neutral olja
- 175 g kokande vatten
Fyllning:
- 500 g koncentrerad päronsaft*
- 0,5 dl socker*
- 1,5 tsk agar agar-pulver
- 3 dl grädde*
- Grön livsmedelsfärg
- ca. 1 msk kakao
- ca. 5 droppar pepparmyntsolja
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Botten:
- Värm ugnen till 175 grader och klä en form som är ca 20 cm i diameter.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan.
- Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Grädda inte längre än så för då kan kakan bli seg.
- Vänd upp tårtbottnen på ett galler med bakplåtspapper mellan. Låt den svalna något och täck den sedan med formen. Dela den på tjockleken när den är helt sval.
Fyllning:
- Värm upp päronsaft, socker och agar agar-pulver under omrörning. Låt sjuda i 3 minuter.
- Låt päronsmeten svalna och kallna helt innan du mixar den slät.
- Vispa grädden fast men livsmedelsfärg. Blanda sedan ner päronsmeten.
- Blanda hälften av smeten med kakao och pepparmyntsolja.
Montering:
- Varva bottnarna med fyllningarna och toppa eventuellt hackade choklad.