Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Äppelkladdkaka

Glutenfri kladdkaka med äpple och smuldeg
Ljus kladdkaka med äpple, kanel och smuldeg blir en riktig hyllning till hösten! Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även margarin och sockerfri sötning så funkar den för de allra flesta.
Cuisine Annas Basmix
Cook Time 45 minutes
Servings 16 bitar
Author Anna Winér

Ingredients

Kladdkaka:

  • 180 g smör*
  • 200 g grovriven mandelmassa*
  • 230 g Annas basmix
  • 2,5 dl socker*
  • 1 dl vatten

Äpplen:

  • 4 äpplen
  • 2,5 msk kanel

Smuldeg:

  • 120 g Annas basmix
  • 4 tsk socker*
  • 65 g smör*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

Kladdkaka:

  • Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.

Äpplen:

  • Tryck ner äppelbitar vända i kanel i kladdkakorna.

Smuldeg:

  • Mixa ihop ingredienserna till smuldegen och strö den över
  • kladdkakorna. Toppa med mer malen kanel.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. De ska vara lite lösa i mitten och fastare i kanterna.
  • Låt kladdkakorna svalna helt innan servering.
Print Recipe