
Äppelkladdkaka
Ingredients
Kladdkaka:
- 180 g smör*
- 200 g grovriven mandelmassa*
- 230 g Annas basmix
- 2,5 dl socker*
- 1 dl vatten
Äpplen:
- 4 äpplen
- 2,5 msk kanel
Smuldeg:
- 120 g Annas basmix
- 4 tsk socker*
- 65 g smör*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Kladdkaka:
- Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
- Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
Äpplen:
- Tryck ner äppelbitar vända i kanel i kladdkakorna.
Smuldeg:
- Mixa ihop ingredienserna till smuldegen och strö den över
- kladdkakorna. Toppa med mer malen kanel.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. De ska vara lite lösa i mitten och fastare i kanterna.
- Låt kladdkakorna svalna helt innan servering.