Ballerinakex
Glutenfria BallerinakexKrispiga och spröda småkakor med chokladfyllning. Välj mjölkfritt smör och choklad samt sockerfri sötning så blir kexen både glutenfria, mjölkfria/veganska och utan tillsatt socker.
Servings 50 kakor
Ingredients
Kex:
- 350 g Annas basmix
- 1,75 dl florsocker*
- 225 g smör*
- 2 msk kakao
Fyllning:
- 200 g choklad*
- 200 g hasselnötssmör
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Kex:
- Mixa alla ingredienser utom kakao i en matberedare.
- Dela degen i två delar och blanda i kakao i ena halvan.
- Kavla ut en degbit i taget mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Stansa ett litet hål i mitten på de ljusa kexen.
- Täck kexen med plast och kyl i 30 minuter.
- Lägg kexen på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på plåtarna.
Fyllning:
- Smält samman choklad och nötsmör. Låt svalna till bredbar konsistens.
- Klicka upp fyllningen i mitten på de mörka kakorna och lägg en ljus kaka ovanpå. Låt stelna.