Brasmuffins
Glutenfria festmuffinsFestliga muffins som gör sig perfekt till valborg, som sommardessert efter grillningen eller som en mysig fika då vinden viner utanför fönsterna i höst. Receptet är glutenfritt och även veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Servings 25 muffins
Ingredients
- 350 g Annas mjukismix
- 3,5 dl socker*
- 100 g smält smör*
- 3,5 dl vatten
Frosting:
- 300 g färskost*
- 2 dl grädde*
- 4 msk socker*
- Livsmedelsfärg
- Salta pinnar (glutenfria)
- Marshmallows*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Blanda mjukismixen med socker i en bunke.
- Blanda smält smör med vatten.
- Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
- Låt svalna på galler.
Frosting:
- Mixa färskost, grädde och socker krämigt med en stavmixer eller elvisp.
- Droppa i livsmedelsfärg och blanda med stora tag så frostingen förblir spräcklig.
- Bred frostingen på de svala muffinsen. Toppa med exempelvis salta pinnar och marshmallows.