Brasmuffins

Glutenfria festmuffins
Festliga muffins som gör sig perfekt till valborg, som sommardessert efter grillningen eller som en mysig fika då vinden viner utanför fönsterna i höst.  Receptet är glutenfritt och även veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Cuisine Annas Mjukismix
Cook Time 30 minutes
Servings 25 muffins
Author Anna Winér

Ingredients

  • 350 g Annas mjukismix
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Frosting:

  • 300 g färskost*
  • 2 dl grädde*
  • 4 msk socker*
  • Livsmedelsfärg
  • Salta pinnar (glutenfria)
  • Marshmallows*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

  • Blanda mjukismixen med socker i en bunke.
  • Blanda smält smör med vatten.
  • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
  • Låt svalna på galler.

Frosting:

  • Mixa färskost, grädde och socker krämigt med en stavmixer eller elvisp.
  • Droppa i livsmedelsfärg och blanda med stora tag så frostingen förblir spräcklig.
  • Bred frostingen på de svala muffinsen. Toppa med exempelvis salta pinnar och marshmallows.
Print Recipe