
Chokladmazariner
Ingredients
Mördeg:
- 250 g Annas basmix
- 1,25 dl florsocker*
- 160 g smör*
Fyllning:
- 325 g mandelmassa*
- 2 1/3 dl grädde*
- 0,75 tsk bakpulver
- 50 g Annas basmix
- 1,5 msk kakao
Glasyr:
- 3 dl florsocker*
- ca. 3 msk kaffe
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Mördeg:
- Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg. Låt degen vila svalt inplastad i ca 30 minuter.
- Kavla ut degen mellan plastfolie och stansa ut cirklar som passar i dina formar, degen ska gå upp på kanterna inuti formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
- Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa.
- Fyll formarna med fyllningen.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i 20-30 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
- Rör ihop florsocker och lite kaffe i taget.
- Bred glasyren på de svala kakorna.