
Fluffiga frallor
Ingredients
- 350 g Annas brödmix
- 9 g blå torrjäst (1 msk)
- 30 g psylliumhusk (3 msk)
- 40 g sirap* (2 msk)
- 5 dl varmt vatten (ca 37 grader)
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig.
- Kombinera de båda blandningarna och arbeta degen i 10 minuter.
- Fukta händerna och forma 8 frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt frallorna jäsa under plastfolie och bakduk i ca 1 timme.
- Värm ugnen till 250 grader över- och undervärme eller 230 grader varmluft.
- Baka frallorna tills de har en innertemperatur på 96 grader, ca 20 minuter med över- och undervärme och ca 15 minuter med varmluft.
- Ta ut frallorna och låt dem svalna på galler.