Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Focaccia

Enkel glutenfri focaccia
Focaccia är ett perfekt buffébröd som du nu enkelt kan göra glutenfritt med Annas basmix. Receptet är även veganskt då det är äggfritt och mjölkfritt. Välj även sockerfri sirap så blir blir brödet även utan tillsatt socker.
Cuisine Annas Basmix
Cook Time 2 hours
Servings 24 bitar
Author Anna Winér

Ingredients

  • 350 g Annas basmix
  • 2 tsk psylliumhusk
  • 1 tsk salt
  • 20 g jäst
  • 3 dl vatten (37 grader)
  • 2 tsk sirap*
  • 2,5 msk olivolja

Topping:

  • Tomater, oliver, basilika, flingsalt, olivolja mm.

*Välj sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Lös upp jästen i vattnet blandat med sirap och olivolja.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
  • Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Ställ in bunken i en avstäng ugn med lampan tänd.
  • Jämna ut degen i fyra oljade formar som är ca 15 cm i diameter (eller på ett bakplåtspapper). Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter i den avstängda ugnen med lampan tänd.
  • Tryck gropar i degen med oljade fingrar och sprid ut tomater, oliver och basilikablad. Ringla olivolja över och strö på flingsalt.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Print Recipe