
Focaccia
Ingredients
- 350 g Annas basmix
- 2 tsk psylliumhusk
- 1 tsk salt
- 20 g jäst
- 3 dl vatten (37 grader)
- 2 tsk sirap*
- 2,5 msk olivolja
Topping:
- Tomater, oliver, basilika, flingsalt, olivolja mm.
*Välj sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Lös upp jästen i vattnet blandat med sirap och olivolja.
- Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Ställ in bunken i en avstäng ugn med lampan tänd.
- Jämna ut degen i fyra oljade formar som är ca 15 cm i diameter (eller på ett bakplåtspapper). Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter i den avstängda ugnen med lampan tänd.
- Tryck gropar i degen med oljade fingrar och sprid ut tomater, oliver och basilikablad. Ringla olivolja över och strö på flingsalt.
- Grädda bröden i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.