Frallor
Glutenfria fluffiga frallorDe här enkla glutenfria frallorna blir både luftiga, fluffiga och saftiga! De är dessutom både mjölkfria, äggfria och utan tillsatt socker.
Servings 8 frallor
Ingredients
- 350 g Annas basmix
- 1 tsk salt
- 2,5 msk psylliumhusk
- 15 g färsk jäst
- 4,5 dl vatten (37 grader)
- 1 msk olja
Instructions
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Rör ut jästen i en bunke med vatten och olja.
- Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
- Forma frallor med fuktade händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt frallorna jäsa övertäckta med plastfolie och bakduk i ca 1,5 timme. Sätt gärna in plåten i en avstängd ugn med ugnslampan tänd så blir det lagom varmt för jäsningen.
- Grädda frallorna i nedre delen av ugnen på 250 grader i ca 25 minuter.
- Låt frallorna svalna helt under bakduk innan du delar dem.