Jordgubbskladdkaka
Glutenfri jordgubbskladdkakaEn härligt kletig ljus kladdkaka med jordgubbar passar perfekt i sommar! Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även mjölkfritt smör, sockerfri sötning och sockerfri mandelmassa så passar kladdkakan de allra flesta.
Servings 16
Ingredients
- 275 g smält smör*
- 3,75 dl socker*
- 300 g grovriven mandelmassa*
- 1,75 dl vatten
- 350 g Annas basmix
- 450 g färska jordgubbar
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
- Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter. Strö över delade jordgubbar.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Låt kladdkakorna svalna helt innan servering.