
Jordnötscookies
Ingredients
- 2 dl jordnötssmör
- 350 g Annas basmix
- 1,5 tsk bakpulver
- 220 g smör*
- 2,75 dl socker*
- 0,75 dl mjölk*
- 2 dl jordnötter
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Klicka upp jordnötssmör till ca 40 bollar på ett fat med bakplåtspapper och frys in.
- Blanda mjölmix och bakpulver och ställ åt sidan.
- Vispa smör och socker fluffigt och vitt. Tillsätt sedan mjölk och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
- Vänd i de torra ingredienserna med en slickepott.
- Forma ca 40 bollar av degen och placera en fryst jordnötsklick i mitten. Lägg kakorna på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
- Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
- Toppa de ljumna kakorna med jordnötter.