Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Kakbollar

Glutenfria kakbollar
Blev kladdkakan eller sockerkakan gräddad för länge? De här smarriga kakbollarna gör du enkelt av överbliven mjuk kaka. I det här receptet använde jag en mjuk chokladkaka men du kan även använda andra sorter. Välj växtbaserat smör och sockerfri sötning så blir bollarna både glutenfria, mjölkfira, äggfria/veganska och utan tillsatt socker.
Cuisine Annas Mjukismix
Cook Time 1 hour
Servings 100 bollar
Author Anna Winér

Ingredients

Sockerkaka:

  • 350 g Annas mjukismix
  • 4 msk kakao
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Bollar:

  • Sockerkakan ovan
  • 400 g rumstempererat smör*
  • 4 dl florsocker*
  • valfri topping

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

Sockerkaka:

  • Blanda de torra ingredienser i en bunke.
  • Blanda smält smör med vatten i en annan bunke.
  • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om väl.
  • Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Använd en provsticka för att se om kakan är klar. Låt kakan svalna på galler med bakplåtspapper mellan.

Bollar:

  • Blanda alla ingredienser väl i en matberedare eller i en bunke med degkrokar. Kyl degen i ca 1 timme om den är väldigt kladdig.
  • Forma degen till bollar som du rullar vi valfri tillbehör. Eller doppa dem i choklad.
Print Recipe