
Kanelbullar
Ingredients
- 100 g smör* (smält)
- 5 msk sirap*
- 2,5 dl vatten
- 1 tsk mald kardemumma
- 40 g färsk blå jäst
- 13 g psylliumhusk (ca 4 tsk)
- 1,5 tsk salt
- 350 g Annas basmix
Fyllning:
- 75 g smör* (rumsvarmt)
- 0,5 dl socker*
- 4 tsk malen kanel
- 0,5 msk potatismjöl
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Värm smör, sirap, vatten och kardemumma till 37 grader och häll upp i en bunke.
- Lös upp jästen i vätskan.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
- Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
- Olja in händerna och arbetsbänken. Kavla/tryck ut degen till en rektangel.
- Blanda ihop fyllningen och bred den på degen. Rulla ihop och skär i bitar.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
- Låt kanelbullarna svalna på galler under bakduk.