
Kanelbullegrottor
Ingredients
- 350 dl Annas basmix
- 1 dl socker*
- 1 tsk bakpulver
- 200 g smör* (mjukt)
Fyllning:
- 100 g smör* (mjukt)
- 1 msk kanel
- 1 dl socker*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Arbete ihop ingredienserna i en matberedare tills det precis går ihop till en deg. Tillsätt lite mer smör om degen är smulig.
- Forma degen till ca 50 platta bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i små formar och gör en grop i mitten på varje.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen och klicka ner den i hålen.
- 4 Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter.
- Låt grottorna svalna på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i en lufttät burk.