Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Karusellkladdkaka

Glutenfri kladdkaka med fyllning
En läcker kladdkaka med smörkräm är alltid en god idé! Receptet ger två tårtor likt den på bilden. Du kan även göra en större. Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även margarin och sockerfria sötning så funkar den för de allra flesta.
Cuisine Annas Basmix
Cook Time 1 hour
Servings 16 port
Author Anna Winér

Ingredients

Kladdkaka:

  • 175 g smör*
  • 1,25 dl vatten
  • 3,5 dl socker*
  • 1,5 dl kakao
  • 175 g Annas basmix

Fyllning:

  • 150 g smör*
  • 2 dl florsocker*
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk hett vatten

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

Kladdkaka:

  • Smält smöret i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
  • Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
  • Mixa kladdkakan till en slät deg som du sedan kavlar ut mellan två bakplåtspapper. Har kladdkakan blivit gräddad för länge så att den är lite torr så mixa den med 1-2 msk vatten. Dela i remsor.

Fyllning:

  • Vispa smör, florsocker och vanilj luftigt i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa ihop till en slät kräm.
  • Bred fyllningen på remsorna av kladdkaka och rulla ihop remsorna efter varandra. Gör en stor eller två mindre rullar. Dekorera med grädde, bär eller valfri topping.
Print Recipe