
Kladdkakebollar
Ingredienser
Kladdkaka:
- 175 g smör*
- 1,25 dl vatten
- 3,5 dl socker*
- 1,5 dl kakao
- 175 g Annas basmix
Fyllning:
- jordnötssmör
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Kladdkaka:
- Smält smöret i en stor kastrull.
- Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
- Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
- Mixa kladdkakan till en slät deg.
Fyllning:
- Frys in jordnötssmör i små klumpar.
- Forma kladdkaka runt varje boll av jordnötssmör och rulla i valfri topping. Exempelvis smält choklad och nötter. Förvara i kylen