Kladdkakebollar

Glutenfria kladdkakebollar med fyllning
De här glutenfria kladdkakebollarna är fyllda med krämigt jordnötssmör. Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även margarin och sockerfri sötning så funkar bollarna för de allra flesta. Hur många det blir beror på hur stora du gör dem samt hur mycket fyllning du vill ha.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme
Författare Anna Winér

Ingredienser

Kladdkaka:

  • 175 g smör*
  • 1,25 dl vatten
  • 3,5 dl socker*
  • 1,5 dl kakao
  • 175 g Annas basmix

Fyllning:

  • jordnötssmör

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
  • Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
  • Mixa kladdkakan till en slät deg.

Fyllning:

  • Frys in jordnötssmör i små klumpar.
  • Forma kladdkaka runt varje boll av jordnötssmör och rulla i valfri topping. Exempelvis smält choklad och nötter. Förvara i kylen
Skriv ut receptet