Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Kladdkakebollar

Glutenfria kladdkakebollar med fyllning
De här glutenfria kladdkakebollarna är fyllda med krämigt jordnötssmör. Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även margarin och sockerfri sötning så funkar bollarna för de allra flesta. Hur många det blir beror på hur stora du gör dem samt hur mycket fyllning du vill ha.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme
Author Anna Winér

Ingredienser

Kladdkaka:

  • 175 g smör*
  • 1,25 dl vatten
  • 3,5 dl socker*
  • 1,5 dl kakao
  • 175 g Annas basmix

Fyllning:

  • jordnötssmör

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
  • Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
  • Mixa kladdkakan till en slät deg.

Fyllning:

  • Frys in jordnötssmör i små klumpar.
  • Forma kladdkaka runt varje boll av jordnötssmör och rulla i valfri topping. Exempelvis smält choklad och nötter. Förvara i kylen
Skriv ut receptet