Kladdkaksrulltårta

Glutenfri kladdkaka som rulltårta
Den här festliga rulltårtan består av en kladdkaka med smörkräm. Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även margarin och sockerfri sötning så funkar den för de allra flesta.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 14 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

Kladdkaka:

  • 175 g smör*
  • 1,25 dl vatten
  • 3,5 dl socker*
  • 1,5 dl kakao
  • 175 g Annas basmix

Fyllning:

  • 150 g smör*
  • 2 dl florsocker*
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk hett vatten

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält matfettet i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
  • Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
  • Mixa kladdkakan till en slät deg som du sedan kavlar ut mellan två bakplåtspapper. Har kladdkakan blivit gräddad för länge så att den är lite torr så mixa den med 1-2 msk vatten.

Fyllning:

  • Vispa smör, florsocker och vanilj luftigt i en bunke.
  • Tillsätt vattnet och vispa ihop till en slät kräm.
  • Bred fyllningen på kladdkakan och rulla ihop. Kyl rulltårtan tills den känns riktigt fast så är den lättare att dela.
Skriv ut receptet