
Kladdkaksrulltårta
Ingredients
Kladdkaka:
- 175 g smör*
- 1,25 dl vatten
- 3,5 dl socker*
- 1,5 dl kakao
- 175 g Annas basmix
Fyllning:
- 150 g smör*
- 2 dl florsocker*
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk hett vatten
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Kladdkaka:
- Smält matfettet i en stor kastrull.
- Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
- Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
- Mixa kladdkakan till en slät deg som du sedan kavlar ut mellan två bakplåtspapper. Har kladdkakan blivit gräddad för länge så att den är lite torr så mixa den med 1-2 msk vatten.
Fyllning:
- Vispa smör, florsocker och vanilj luftigt i en bunke.
- Tillsätt vattnet och vispa ihop till en slät kräm.
- Bred fyllningen på kladdkakan och rulla ihop. Kyl rulltårtan tills den känns riktigt fast så är den lättare att dela.