Kolabars
Glutenfria kolabarsKrispig kakbotten, seg kola och len choklad gör den här godbiten till en kombination mellan godis och kaka. Receptet är naturligt glutenfritt och även mjölkfritt/veganskt och du väljer mjölkfria mejerialternativ.
Servings 80 bitar
Ingredients
Botten:
- 240 g Annas basmix
- 0,5 dl socker*
- 125 g smör*
Kolafyllning:
- 3 dl socker*
- 3 dl grädde*
- 3 dl sirap*
Chokladtopping:
- 200 g choklad*
- flingsalt
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Botten:
- Arbeta ihop ingredienserna till botten i en bunke.
- Tryck ut degen i en ugnsform som är ca 20×30 cm stor klädd med bakplåtspapper. 10×6 cm
- Grädda i ca 20 minuter på 175 grader.
Kolafyllning:
- Sjud ingredienserna till kolafyllningen i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Smeten ska bli ca 110 grader, rör om då och då. Gör gärna ett kulprov.
- Fördela kolasmeten över kakbotten och ställ i kylen.
Chokladtopping:
- Bred sedan ut smält chokladen över den kalla kolafyllningen. Toppa med flingsalt.
- Låt kakan stelna i kylen och skär sedan upp den i bitar.
- Förvara bitarna svalt men ta gärna fram dem ca 20 minuter innan servering.