Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Kolabars

Glutenfria kolabars
Krispig kakbotten, seg kola och len choklad gör den här godbiten till en kombination mellan godis och kaka. Receptet är naturligt glutenfritt och även mjölkfritt/veganskt och du väljer mjölkfria mejerialternativ.
Cuisine Annas Basmix
Cook Time 30 minutes
Servings 80 bitar
Author Anna Winér

Ingredients

Botten:

  • 240 g Annas basmix
  • 0,5 dl socker*
  • 125 g smör*

Kolafyllning:

  • 3 dl socker*
  • 3 dl grädde*
  • 3 dl sirap*

Chokladtopping:

  • 200 g choklad*
  • flingsalt

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

Botten:

  • Arbeta ihop ingredienserna till botten i en bunke.
  • Tryck ut degen i en ugnsform som är ca 20×30 cm stor klädd med bakplåtspapper. 10×6 cm
  • Grädda i ca 20 minuter på 175 grader.

Kolafyllning:

  • Sjud ingredienserna till kolafyllningen i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Smeten ska bli ca 110 grader, rör om då och då. Gör gärna ett kulprov.
  • Fördela kolasmeten över kakbotten och ställ i kylen.

Chokladtopping:

  • Bred sedan ut smält chokladen över den kalla kolafyllningen. Toppa med flingsalt.
  • Låt kakan stelna i kylen och skär sedan upp den i bitar.
  • Förvara bitarna svalt men ta gärna fram dem ca 20 minuter innan servering.
Print Recipe