Kolakakor
Snabba glutenfria kolakakorKolakakor är en klassisk småkaka som du nu enkelt kan göra glutenfria med Annas basmix! Använd även växtbaserat smör och sockerfri sötning (som ersätter socker och sirap 1:1) så blir kolakakorna både mjölkfria/veganska och utan tillsatt socker.
Portioner 54 kakor
Ingredienser
- 300 g mjukt smör*
- 3 msk sirap*
- 350 g Annas basmix
- 3 dl socker*
- 3 tsk bakpulver
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Arbeta ihop det mjuka smöret med övriga ingredienser i en matberedare tills det går ihop till en deg.
- Forma degen till 6 långa rullar. Är degen väldigt kladdig så lägg rullarna i kylen ca 30 minuter, annars kommer de flyta ut för mycket under gräddningen.
- Lägg rullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut dem något och grädda en plåt i taget i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
- Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt. Låt sedan svalna på galler.