Ljusa frallor
Frasiga glutenfria frallorDe här enkla frallorna blir krispiga på utsidan och både luftiga, fluffiga och saftiga på insidan. Receptet är både glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt och utan tillsatt socker.
Portioner 10 frallor
Ingredienser
- 350 g Annas basmix
- 2,5 tsk psylliumhusk
- 1 tsk salt
- 40 g jäst
- 3,5 dl vatten (37 grader)
- 2,5 msk rapsolja
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Rör ut jästen i en bunke med vattnet och oljan.
- Tillsätt de torra ingredienserna och knåda degen med degkrokar i minst 5 minuter.
- Använd två skedar eller fuktade händer och klicka ut degen till frallor på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt frallorna jäsa övertäckta med plastfolie och bakduk i 30-40 minuter.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
- Låt svalna helt på galler under bakduk.