
Knäckiga hallonpaj
Ingredients
Fyllning:
- 6 g Annas basmix (ca 2 tsk)
- 500 g hallon (färska eller frysta)
Knäckig smuldeg:
- 120 g Annas basmix (2 dl)
- 3 dl glutenfria havregryn
- 1,5 dl kokossocker*
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 200 g smör*
- 0,5 dl agavesirap*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Fyllning:
- Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela i en pajform eller 10 portionsformar.
Knäckig smuldeg:
- Blanda Annas basmix, havregryn, socker, bakpulver och salt i en bunke.
- Smält smör och sirap och häll ner det bland de torra ingredienserna. Rör ihop till en jämn smet.
- Fördela smeten jämnt över bären i formen/formarna.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter, eller till fin färg.
- Serveras ljummen eller helt sval. Gärna med vaniljsås, grädde eller glass till.