Mjuk vaniljkaka

Glutenfri mjuk kaka
Den här enkla mjuka kakan är naturligt glutenfri och äggfri. Välj även mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning så passar kakan de allra flesta.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 8 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix

Topping:

  • smörkräm eller vispbar grädde*
  • bär

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.
Skriv ut receptet