Morotskaka
Enkel glutenfri morotskakaVad sägs om att baka en enkel glutenfri morotskaka? Receptet är glutenfritt samt växtbaserat och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Istället för klassiskt socker kan du exempelvis välja sötning i ströform som ersätter socker 1:1.
Servings 16 bitar
Ingredients
- 350 g Annas mjukismix
- 3,5 dl socker*
- 3 tsk kanel
- 100 g smält smör*
- 3,5 dl vatten
- 4 finrivna morötter (ca 280 g)
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Blanda de torra ingredienser i en bunke.
- Blanda smör, vatten och finrivna morötter i en annan bunke.
- Blanda sedan ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om om väl.
- Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
- Låt svalna på galler och servera gärna med valfri grädde eller frosting.