Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Moussetårta

Glutenfri moussetårta
Mjuka chokladbottnar varvade med en krämig hallonmousse och toppad med chokladganache blir en riktig smakfröjd! Receptet är naturligt glutenfritt, äggfritt och mjölkfritt som du använder växtbaserad grädde.
Cuisine Annas Mjukismix
Cook Time 1 hour
Servings 8 bitar
Author Anna Winér

Ingredients

Botten:

  • 180 g Annas mjukismix
  • 60 g potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 180 g socker*
  • 4 g bikarbonat
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 45 g neutral olja
  • 175 g kokande vatten

Fyllning:

  • 500 g koncentrerad hallonsaft*
  • 1,5 tsk agar agar-pulver
  • 3 dl grädde*
  • Rosa livsmedelsfärg

Topping:

  • 200 g choklad*
  • 2 dl grädde*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

Botten:

  • Värm ugnen till 175 grader och klä en form som är ca 20 cm i diameter.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan.
  • Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Grädda inte längre än så för då kan kakan bli seg.
  • Vänd upp tårtbottnen på ett galler med bakplåtspapper mellan. Låt den svalna något och täck den sedan med formen. Dela den på tjockleken när den är helt sval.

Fyllning:

  • Sjud saft och agar agar-pulver under omrörning i 3 minuter.
  • Låt saftsmeten svalna och kallna helt innan du mixar den slät.
  • Vispa grädden fast men livsmedelsfärg. Blanda sedan ner saftsmeten.

Topping:

  • Smält samman chokladen och grädden till en slät smet. Låt svalna något.

Montering:

  • Varva bottnarna med fyllningen och bred ut toppingen.

Notes

Upplever du att tårtbotten är seg efter gräddning så förvara den i en burk med lock i rumstemperatur till dagen efter. Då hinner den mjukna och segheten försvinner. Eller frys in den tills du ska använda den. 
Print Recipe