
Pizzabullar
Ingredients
- 100 g smält smör*
- 3,25 dl vatten
- 40 g jäst
- 4 tsk psylliumhusk (13 g)
- 1,5 tsk salt
- 350 g Annas basmix
*Välj växtbaserat eller klassiskt smör efter behov.
Instructions
- Värm smör och vatten till 37 grader och häll upp i en bunke.
- Lös upp jästen i vätskan.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
- Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
- Olja in händerna och arbetsbänken. Kavla/tryck ut degen till en rektangel.
- Bred på valfri fyllning. Rulla ihop och skär i bitar.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
- Låt svalna på galler under bakduk.