
Prinsesskladdkaka
Ingredients
- 275 g smält smör*
- 300 g grovriven mandelmassa*
- 350 g Annas basmix
- 3,75 dl socker*
- 1,75 dl vatten
- 1 msk malen kardemumma
Montering:
- ca. 1,5 dl hallonsylt*
- ca. 6 dl grädde*
- ca. 400 g marsipan*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
- Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Låt kladdkakorna svalna helt innan du brer på sylt och toppar med vispad grädde och ett lock av marsipan.