Go Back

Äppelpajkrustader

Anna Winér
Spröda glutenfria krustader
Fyll de här spröda och krispiga krustaderna med äppelmos och grädde för att efterlikna minipajer. Receptet är naturligt glutenfritt och går enkelt att göra mjölkfritt/vegansk med växtbaserade mejeriprodukter.
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Kök Annas Basmix
Portioner 40 krustader

Ingredienser
  

  • 180 g Annas basmix
  • 125 g smör*
  • 3-4 msk vatten

Fyllning:

  • ca. 2 dl äppelmos*
  • kanel
  • ca. 3 dl vispbar grädde*
  • vaniljpulver

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Arbeta ihop mjöl och kallt smör till en smulig massa i en matberedare med kniv.
  • Tillsätt lite vatten i taget tills det formas en deg.
  • Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i 15 minuter.
  • Dela degen i bitar och tryck ut dem i små formar, gärna av silikon. Ställ kallt i ca 1 timme.
  • Grädda krustaderna på ett galler i nedre delen av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
  • Stjälp sedan ut krustaderna medan de är varma och låt svalna på galler.

Fyllning:

  • Fyll krustaderna med äppelmos som du blandat med lite kanel.
  • Toppa med vispad grädde smaksatt med vaniljpulver. Servera direkt.