Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Äppelpajkrustader
Anna Winér
Spröda glutenfria krustader
Fyll de här spröda och krispiga krustaderna med äppelmos och grädde för att efterlikna minipajer. Receptet är naturligt glutenfritt och går enkelt att göra mjölkfritt/vegansk med växtbaserade mejeriprodukter.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
1
timme
t
30
minuter
minuter
Kök
Annas Basmix
Portioner
40
krustader
Ingredienser
180
g
Annas basmix
125
g
smör*
3-4
msk
vatten
Fyllning:
ca. 2 dl äppelmos*
kanel
ca. 3 dl vispbar grädde*
vaniljpulver
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Arbeta ihop mjöl och kallt smör till en smulig massa i en matberedare med kniv.
Tillsätt lite vatten i taget tills det formas en deg.
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i 15 minuter.
Dela degen i bitar och tryck ut dem i små formar, gärna av silikon. Ställ kallt i ca 1 timme.
Grädda krustaderna på ett galler i nedre delen av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
Stjälp sedan ut krustaderna medan de är varma och låt svalna på galler.
Fyllning:
Fyll krustaderna med äppelmos som du blandat med lite kanel.
Toppa med vispad grädde smaksatt med vaniljpulver. Servera direkt.