Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Ballerinakex
Anna Winér
Glutenfria Ballerinakex
Krispiga och spröda småkakor med chokladfyllning. Välj mjölkfritt smör och choklad samt sockerfri sötning så blir kexen både glutenfria, mjölkfria/veganska och utan tillsatt socker.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
1
timme
t
Kök
Annas Basmix
Portioner
50
kakor
Ingredienser
Kex:
350
g
Annas basmix
1,75
dl
florsocker*
225
g
smör*
2
msk kakao
Fyllning:
200
g
choklad*
200
g
hasselnötssmör
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Kex:
Mixa alla ingredienser utom kakao i en matberedare.
Dela degen i två delar och blanda i kakao i ena halvan.
Kavla ut en degbit i taget mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Stansa ett litet hål i mitten på de ljusa kexen.
Täck kexen med plast och kyl i 30 minuter.
Lägg kexen på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på plåtarna.
Fyllning:
Smält samman choklad och nötsmör. Låt svalna till bredbar konsistens.
Klicka upp fyllningen i mitten på de mörka kakorna och lägg en ljus kaka ovanpå. Låt stelna.