Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Blåbärspaj
Anna Winér
Blåbärssmulpaj på 30 minuter
Den här glutenfria blåbärspajen gör du snabbt och enkelt på mindre än en halvtimme. Med växtbaserat smör och sockerfri sötning passar pajen de flesta.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Kök
Annas Basmix
Portioner
12
Ingredienser
350
g
Annas basmix
4
msk
socker*
200
g
smör*
Fyllning:
ca. 2
liter
blåbär
1
dl
socker*
ca. 3
msk
potatismjöl
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Blanda basmix, socker och smör till en smuldeg i en matberedare.
Blanda bär med socker och potatismjöl. Fördela bären i en ugnsfast form, eller flera små portionsformar.
Fördela smuldegen över bären.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Gör du portionspajer som på bilden blir tiden ca 10 minuter.
Keyword
Glutenfritt, sommar, Utan vitt socker, Veganskt