Go Back

Brasmuffins

Anna Winér
Glutenfria festmuffins
Festliga muffins som gör sig perfekt till valborg, som sommardessert efter grillningen eller som en mysig fika då vinden viner utanför fönsterna i höst.  Receptet är glutenfritt och även veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Tillagningstid 30 minuter
Kök Annas Mjukismix
Portioner 8 muffins

Ingredienser
  

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix

Frosting:

  • 100 g färskost*
  • 4,5 msk grädde*
  • 4 tsk socker*
  • Livsmedelsfärg
  • Salta pinnar (glutenfria)
  • Marshmallows*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en tjock smet med en stavmixer.
  • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.
  • Låt svalna på galler.

Frosting:

  • Mixa färskost, grädde och socker krämigt med en stavmixer eller elvisp.
  • Droppa i livsmedelsfärg och blanda med stora tag så frostingen förblir spräcklig.
  • Bred frostingen på de svala muffinsen. Toppa med exempelvis salta pinnar och marshmallows.
Keyword Glutenfritt, Mjuka kakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt