Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Chokladkaka
Anna Winér
Glutenfri mjuk chokladkaka
En mjuk och saftig chokladkaka passar perfekt till både vardag och fest. Chokladkakan är enkel att baka och kan frysas in. Välj mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning så passar den dessutom de allra flesta.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
45
minuter
minuter
Kök
Annas Mjukismix
Portioner
8
bitar
Ingredienser
75
g
smör*
1
dl
socker*
1,25
dl
mjölk*
110
g
Annas mjukismix
0,25
dl
kakao
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.