Go Back

Chokladmazariner

Anna Winér
Glutenfria chokladmazariner med mockaglasyr
Mumsiga mazariner med chokladfyllning toppade med glasyr smaksatt med kaffe. En riktigt läcker kaka till kaffet helt enkelt! Receptet är glutenfritt samt mjölkfritt, äggfritt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Som florsocker brukar jag använda sukrin melis.
Tillagningstid 1 timme
Kök Annas Basmix
Portioner 24 mazariner

Ingredienser
  

Mördeg:

  • 250 g Annas basmix
  • 1,25 dl florsocker*
  • 160 g smör*

Fyllning:

  • 325 g mandelmassa*
  • 2 1/3 dl grädde*
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 50 g Annas basmix
  • 1,5 msk kakao

Glasyr:

  • 3 dl florsocker*
  • ca. 3 msk kaffe

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

Mördeg:

  • Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg. Låt degen vila svalt inplastad i ca 30 minuter.
  • Kavla ut degen mellan plastfolie och stansa ut cirklar som passar i dina formar, degen ska gå upp på kanterna inuti formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:

  • Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa.
  • Fyll formarna med fyllningen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i 20-30 minuter. Låt svalna.

Glasyr:

  • Rör ihop florsocker och lite kaffe i taget.
  • Bred glasyren på de svala kakorna.
Keyword Glutenfritt, Småkakor