Go Back

Cookies

Anna Winér
Cookies på 30 minuter
Mumsiga cookies med härligt många chokladbitar är alltid poppis. Dessa är både glutenfria samt veganska/mjölkfria och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Tillagningstid 20 minuter
Kök Annas Basmix
Portioner 42 cookies

Ingredienser
  

  • 220 gram smör*
  • 2,75 dl socker*
  • 0,5 tsk salt
  • 0,75 dl mjölk*
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 350 g Annas basmix
  • 220 g chokladknappar*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Vispa smör, socker och salt till en fluffig smet.
  • Tillsätt mjölken och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
  • Blanda i mjölmixen blandat med bakpulver med en slickepott. 
  • Vänd även ner ca 150 gram av chokladknapparna.
  • Forma ca 42 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
  • Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader. 
  • Strö resterande choklad över kakorna medan de är varma. Låt sedan kakorna svalna helt på plåtarna.
Keyword Glutenfritt, Småkakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt