Go Back

Fluffiga plättar

Anna Winér
Fluffiga plättar utan gluten och ägg
Glutenfria, mjölkfria, äggfria och utan tillsatt socker! De här plättarna blir snabbt nya favoriter för hela familjen.
Tillagningstid 20 minuter
Kök Annas Mellismix
Portioner 40 plättar

Ingredienser
  

  • 350 g Annas mellismix
  • 3 dl äppelmos (osötat)
  • 5,75 dl vatten

Instruktioner
 

  • Rör ihop ingredienserna till en slät smet. Rör inte för mycket, då blir pannkakorna sega. Låt sedan smeten svälla i 10 minuter.
  • Klicka upp drygt 2 msk smet till varje plätt i en panna på medelhög värme. Steker du i teflonpanna behövs det inget matfett. Men i gjutjärn kan det behövas.
  • Grädda plättarna i några minuter tills de har fått fin färg på undersidan. Vänd plättarna och stek några minuter till.
Keyword Glutenfritt, mellanmål, pannkakor, Plättar, Utan vitt socker