Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Glassbåtar
Anna Winér
Glutenfria glassbåtar med mörk choklad
Med Annas mellismix bakar du snabbt och enkelt mjuka våfflor som gör sig riktigt bra som bottnar till glassbåtar. Receptet är naturligt glutenfritt och mjölkfritt, om du väljer växtbaserad glass och choklad.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Kök
Annas Mellismix
Portioner
25
Ingredienser
Våfflor:
175
g
Annas mellismix
3
dl
vatten
0,75
dl
olja
ev. 0,5
msk
socker*
Montering:
Jordgubbssylt*
Glass*
Mörk choklad*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Våfflor:
Rör ihop ingredienserna till en slät smet. Låt sedan smeten svälla i 10 minuter.
Häll ca 1-2 msk smet i ett väl smort våffeljärn och grädda i 2 minuter så att våfflorna fortfarande är mjuka.
Forma våfflorna i muffinsformar som skal och ställ i frysen tills de är helt fasta.
Montering:
Fyll varje skal med glass och sylt. Frys på nytt medan du smälter choklad.
Doppa glassbåtarna i chokladen och förvara i frysen.