Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Hastmackor
Anna Winér
Snabba mackor utan gluten
De här mumsiga mackorna går snabbt att baka utan jäst! De är glutenfria men även växtbaserade om du väljer havremjölk eller mandelmjölk samt mjölkfritt matfett.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Kök
Annas Basmix
Portioner
8
mackor
Ingredienser
350
g
Annas basmix
2,5
tsk
bakpulver
1
tsk
salt
80
g
smör*
(rumsvarmt)
2,5
dl
yoghurt*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig massa.
Blanda slutligen i yoghurt till en kladdig deg.
Forma degen tilli ca 8 runda bullar med inoljade händer. Platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga hål.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter på 250 grader.
Låt dem svalna på plåten och förvara dem sedan i en tät påse.
Keyword
Glutenfritt, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt