Go Back

Jordgubbskladdkaka

Anna Winér
Glutenfri jordgubbskladdkaka
En härligt kletig ljus kladdkaka med jordgubbar passar perfekt i sommar! Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även mjölkfritt smör, sockerfri sötning och sockerfri mandelmassa så passar kladdkakan de allra flesta.
Tillagningstid 30 minuter
Kök Annas Basmix
Portioner 16

Ingredienser
  

  • 275 g smält smör*
  • 3,75 dl socker*
  • 300 g grovriven mandelmassa*
  • 1,75 dl vatten
  • 350 g Annas basmix
  • 450 g färska jordgubbar

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter. Strö över delade jordgubbar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt kladdkakorna svalna helt innan servering.