Go Back

Jordgubbstårta

Anna Winér
Glutenfri jordgubbstårta
En enkel jordgubbstårta som både är naturligt glutenfri, äggfri, nötfri, mjölkfri och utan vetestärkelse tack vare Annas mjukismix. Välj valfria fyllningar efter tycke och smak.
Cook Time 1 hour
Cuisine Annas Mjukismix
Servings 8 port

Ingredients
  

  • 180 g Annas mjukismix
  • 60 g potatismjöl
  • 180 g socker*
  • 4 g bikarbonat
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 45 g neutral olja
  • 175 g kokande vatten

Förslag på fyllning:

  • Jordgubbssylt*
  • Vaniljkräm*
  • Grädde*
  • Jordgubbar

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions
 

  • Värm ugnen till 175 grader och klä en form som är ca 20 cm i diameter.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan.
  • Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Grädda inte längre än så för då kan kakan bli seg.
  • Vänd upp tårtbottnen på ett galler med bakplåtspapper mellan. Låt den svalna något och täck den sedan med formen. Dela den på tjockleken när den är helt sval.

Montering:

  • Lägg en botten på ett tårtfat och bred på ett lager sylt. Lägg sedan på nästa botten och bred på vaniljkräm. Lägg på sista tårtbotten.
  • Täck sedan tårtan med grädde och dekorera med jordgubbar.

Notes

Upplever du att tårtbotten är seg efter gräddning så förvara den i en burk med lock i rumstemperatur till dagen efter. Då hinner den mjukna och segheten försvinner. Eller frys in den tills du ska använda den. 
Keyword Glutenfritt