Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Jordnötscookies
Anna Winér
Glutenfria cookies med jordnötssmör
De här enkla småkakorna med jordnötsfyllning är både naturligt glutenfria och äggfria. Välj även mjölkfritt smör och mandelmjölk samt sockerfri sötning så blir de veganska och utan tillsatt socker.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
40
minuter
minuter
Kök
Annas Basmix
Portioner
40
cookies
Ingredienser
2
dl
jordnötssmör
350
g
Annas basmix
1,5
tsk
bakpulver
220
g
smör*
2,75
dl
socker*
0,75
dl
mjölk*
2
dl
jordnötter
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Klicka upp jordnötssmör till ca 40 bollar på ett fat med bakplåtspapper och frys in.
Blanda mjölmix och bakpulver och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker fluffigt och vitt. Tillsätt sedan mjölk och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
Vänd i de torra ingredienserna med en slickepott.
Forma ca 40 bollar av degen och placera en fryst jordnötsklick i mitten. Lägg kakorna på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
Toppa de ljumna kakorna med jordnötter.
Keyword
Glutenfritt, Småkakor