Go Back

Kärleksmums

Anna Winér
Enkla glutenfria kärleksmums
Nytt förbättrat recept!! Mjuk chokladkaka med glasyr och kokos är allt en god idé! Den här festliga kakan är både glutenfri och äggfri. Välj även mjölkfritt smör och sockerfri sötning (som ersätter 1:1) för vegansk och sockerfri version.
Tillagningstid 50 minuter
Kök Annas Mjukismix
Portioner 30 rutor

Ingredienser
  

  • 240 g smör*
  • 3 dl socker*
  • 350 g Annas mjukismix
  • 4 dl mjölk*
  • 0,75 dl kakao

Glasyr:

  • 6 dl florsocker*
  • 6 msk smör* smält
  • 6 msk kaffe kallt
  • 1,5 msk kakao
  • kokos

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en tjock och slät smet med en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 25,5x35,5 cm stor.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Övergrädda inte, då kan kakan bli seg.

Glasyr:

  • Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull på medelvärme tills det är helt slätt.
  • Fördela glasyren över den ljumna kakan och strö över kokos. Låt svalna.
Keyword Glutenfritt, Mjuka kakor, mjukakakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt