Go Back

Kärleksmumscookies

Anna Winér
Glutenfria cookies med kärleksmumsglasyr
De här enkla småkakorna är både naturligt glutenfria och äggfria. Välj även mjölkfritt smör och mandelmjölk samt sockerfri sötning så blir de veganska och utan tillsatt socker.
Tillagningstid 40 minuter
Kök Annas Basmix
Portioner 40 cookies

Ingredienser
  

  • 350 g Annas basmix
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,75 dl kakao
  • 220 g smör*
  • 2,75 dl socker*
  • 0,75 dl mjölk*

Topping:

  • 6 dl florsocker*
  • 6 msk smält smör*
  • 6 msk kallt kaffe
  • 1,5 msk kakao
  • kokos (att strö över)

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Blanda mjölmix, bakpulver och kakao och ställ åt sidan.
  • Vispa smör och socker fluffigt och vitt. Tillsätt sedan mjölk och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
  • Vänd i de torra ingredienserna med en slickepott.
  • Forma ca 40 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
  • Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.

Topping:

  • Blanda ihop toppingen och bred den över de helt svala kakorna. Strö slutligen kokos över!
Keyword Glutenfritt, Småkakor