Go Back

Kärleksmumskladdkaka

Anna Winér
Glutenfri kladdkaka med kärleksmumsglasyr
Här kombinerar vi två av de godaste bakverken: kladdkaka och kärleksmums! Receptet är glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserat smör samt sockerfri sötning som ersätter socker 1:1.
Tillagningstid 45 minuter
Kök Annas Basmix
Portioner 18 bitar

Ingredienser
  

  • 350 g Annas basmix
  • 350 g smör*
  • 2,5 dl vatten
  • 7 dl socker*
  • 3 dl kakao

Topping:

  • 12 dl florsocker*
  • 12 msk smör* (smält)
  • 12 msk kallt kaffe
  • 3 msk kakao
  • 1,5 dl kokos

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Smält smöret i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och rör i övriga ingredienser till en slät smet.
  • Klä en form som är ca 25,5x35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylskåp i ca 1-2 timmar innan servering.

Topping:

  • Smält samman ingredienserna till toppingen till en helt slät smet. Bred ut toppingen över den kalla kladdkakan och strö slutligen på kokos.
Keyword Glutenfritt, Mjuka kakor, mjukakakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt