Go Back

Knäckebröd

Anna Winér
Enkelt glutenfritt knäckebröd
Det här enkla knäckebrödet är naturligt glutenfritt, mjölkfritt, nötfritt och äggfritt. Välj även sockerfri sirap vid behov.
Cook Time 30 minutes
Cuisine Annas Brödmix
Servings 2 plåtar

Ingredients
  

  • 350 g Annas brödmix
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 dl sirap*
  • 3 dl vatten
  • Flingsalt

*Välj sockerfri eller vanlig sirap efter behov.

Instructions
 

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda sirap med vatten och häll ner det i bunken med de torra ingredienserna. Blanda till en slät smet. Låt svälla i 20 minuter.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut hälften av smeten riktigt tunt. Strö flingsalt över.
  • Baka mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter beroende på knäckebrödets tjocklek. Ta ut knäckebrödet efter halva tiden och dela det i bitar samt vänd bitarna om. Grädda sedan sista tiden och håll uppsikt så att det inte bränns!
  • Upprepa med resten av smeten. Knäckebrödet blir hårt när det svalnar.
Keyword Glutenfritt